Salon BabyBoom - Exposanten

Sienna & Friends

Bezoek hun website

Sienna & Friends? Leg eens uit…

Een yummy assortiment baby- (6 m+) en kinderproducten (3 jaar+) ontwikkeld met behulp van professionals (kinderdiëtisten en nutritionnisten). Al onze producten zijn 100 % biologisch, zonder bewaarmiddelen of andere additieven, zonder zout of toegevoegde suiker. Wij bieden alternatieven voor de traditionele “babyvoeding” en industriële potjes, die vaak niet meer beantwoorden aan wat ouders aan hun kleintjes willen geven.

Als we geen ‘potjes’ maken, wat stellen we dan wel voor?

We hebben heerlijke producten “voor de groten” aangepast aan de normen en behoeften van de allerkleinsten. Waarom zouden baby’s onsmakelijke potjesvoeding moeten eten die ouders vaak zelf niet willen proeven? Steeds meer ouders zijn akkoord met ons. We bemerken een echte mentaliteitsverandering die zich onder andere uit in de terugkeer van het zelf, thuis koken met verse, lokale ingrediënten. Maar toch is er nog niets op de markt gebracht om het leven van die ouders te vergemakkelijken, om smaak te geven aan hun receptjes (en zo de smaakpapillen van kleintjes te stimuleren) en om die ouders te begeleiden in de nutritionele opvoeding van hun kindjes. Resultaat is dat baby’s al te vaak smaakloze gerechtjes voorgeschoteld krijgen, waar ze geen genot in vinden. Want ja, voor hun nutritionele opvoeding is het zo belangrijk dat gezond en lekker hand in hand gaan. Enkel als de gezonde optie ook de lekkerste is, zullen ze die later ook zelf blijven kiezen.

Nutritionele opvoeding? Nog nooit van gehoord…

De nutritionele opvoeding ligt aan de basis van latere goede eetgewoontes. Concreet houdt het in om
– bewust de smaakpapillen van kleintjes te ontwikkelen et te stimuleren (want ja, we leren hen liever houden van kruiden en specerijen dan van suiker en zout),
– ze met echte ingrediënten in contact te brengen (een kip is niet hetzelfde als een nugget),
– mama en papa te zien koken met allerlei verschillende ingrediënten
– samen met hen aan tafel (iets gelijkaardigs) te eten.
En zoals het leren van een taal, hoe jonger, hoe gemakkelijker!
De periode tussen 6 maanden en 2 jaar wordt niet voor niets “de gastronomische gouden tijd” genoemd. Op die leeftijd zijn kinderen nieuwsgierig, leren ze super snel en staan ze verwonderd open voor nieuwe smaken, texturen, kleuren, …. Rond 2 jaar begint een nieuwe fase, de fase “NEE” of neophobie (angst voor al wat nieuw is). Maar maak je geen zorgen, het is nooit te laat om aan de nutritionele opvoeding van je kind te beginnen! Gewoon een beetje moeilijker… Maar wie heeft nooit wat extra hulp nodig gehad voor het leren van een nieuwe taal ?

Bericht begrepen mama’s en papa’s? Geniet ervan dat je kids nog jong zijn om hen dit mooie geschenk (nutritionele opvoeding) te geven. Wat op jonge leeftijd geleerd is blijft ook later een goede gewoonte en dit zal ongetwijfeld bijdragen in het opbouwen van een gezonde relatie met voeding en dit voor de rest van hun leven.

En welke producten maken jullie dan concreet?

We hebben 44 producten met als doel het leven van drukbezette ouders iets gemakkelijker te maken in de keuken en de receptjes voor hun kids op te pimpen:

– Een assortiment van kruidenmixen (6 m+ 7 referenties).
– Een assortiment van veggie sauzen (8 m+ 7 referenties).
– Suikervrije confituren, tapenades en porridge (10 m+ 7 referenties).
– Soep, olijfolie en pasta’s (8 m+ 8 referenties).
– Gezonde snacks voor groot en klein (24 m+ 8 referenties).

  • Stand Babyboom Boutique