Win een droom van een kinderkamer

Spotlight
Win een droom van een kinderkamer
Nieuwigheid

De komst van een nieuw kindje in het gezin en misschien wel van je allereerste kindje tout court zorgt voor een boost van geluk en blije verwachtingen, maar vereist ook praktische maatregelen.
Hoe richt je een kinderkamer in ?

Misschien maak jij wel kans op een gratis kinderkamer

Dit jaar kan je op onze beurs een kinderkamer winnen. Ja, je leest het goed: een bed, commode en luiertafel. Al wat je hiervoor moet doen is deelnemen aan onze schattenjacht. Je leest er alles over in het artikel over de geschenken die op de beurs te winnen zijn.

Wat niet in de kinderkamer mag ontbreken

Het bed

Eerst het eenvoudigste: het bed. Hoewel, eenvoudig? Alles is relatief.
We vertellen je niets nieuws door te zeggen dat er een hele keur van modellen op de markt aanwezig is. Je zal dus eerst goed moeten nadenken over wat je juist wil: een wieg, spijlenbedje of co-dodo/co-sleeper (halfopen wieg).
Er gelden hier geen strikte regels; je eigen smaak bepaalt hier de keuze. Best is wel dat je kindje erin kan slapen tot de leeftijd van 6 maanden. Het spijlenbedje en de co-dodo bieden het voordeel dat ze meegroeien. De co-dodo is bovendien superhandig voor mama’s die borstvoeding geven.
Daarom ga je best al enkele maanden vooraf op zoek naar het juiste bedje voor je toekomstige prinsje/prinsesje.

De commode

En je dacht dat jíj veel kleren had? Wacht maar tot je ziet hoeveel spulletjes je moet wegbergen voor je kleine spruit.
Naast de spulletjes die je zelf met zorg voor je schat uitgekozen hebt, krijg je nog heel wat van familie en vrienden, plus een resem knuffels en speeltjes. Je hebt minstens een hele commode nodig om dit allemaal op te bergen.
Als je een commode in een neutrale kleur neemt en creatieve genen hebt, kun je ze naar eigen smaak decoreren, bijvoorbeeld met washi tape/masking tape. Je kunt deze motiefjes eindeloos veranderen zonder dat dit sporen achterlaat. Handig, niet! Je vindt alvast enkele ideeën hier.

De luiertafel

Een onmisbaar meubel, zeker als je weet dat je de eerste maanden je kleintje waarschijnlijk 5 tot 8 keer per dag zult moeten verschonen.
Ga dus op zoek naar een praktische luiertafel, met opbergruimte voor luiers. Ook handig is eventueel extra plaats om de noodzakelijke producten kwijt te kunnen naast het luierkussen.
Een veilige luiertafel is 100 % stabiel en voldoet vooral aan de veiligheidseisen van de norm NBN EN 12221.


In hetzelfde thema

Nieuwigheid
BBS: De Belgische Merken

BBS: De Belgische Merken

Nieuwigheid
Niet te missen: 3 workshops om geweldige ouders te worden!

Niet te missen: 3 workshops om geweldige ouders te worden!

Nieuwigheid
Een slimme autostoel voor meer veiligheid in de wagen

Een slimme autostoel voor meer veiligheid in de wagen