Vaccinaties: waarom, hoe en wat?

Workshops / Conferenties
Vaccinaties: waarom, hoe en wat?
Conferentie

22 Oktobre

16:15 - 16:45

23 Oktobre

11:45 - 12:15

24 Oktober

16:15 - 16:45
Conferentie

Vaccinaties: voor sommigen een formaliteit en voor anderen een slechte herinnering uit de kinderjaren. Helaas is dit een fase waar ieder van ons door moet. Op deze lezing kom je meer te weten over het hoe en waarom van inentingen en hun belang voor de gezondheid van je baby.

Vaccinatie heeft tot doel je baby te beschermen tegen enkele ernstige en soms zelfs dodelijke ziekten. Dit gebeurt door een kleine hoeveelheid van de bacterie of het virus in het lichaam van je baby te injecteren en hierdoor een afweerreactie uit te lokken. Zo gaat je kleintje antilichamen aanmaken die heel nuttig zijn in het geval de ziekte zich daadwerkelijk aandient.  Het vaccin beschermt je baby ook tegen gevaarlijke complicaties die steeds mogelijk zijn na een doorgaans goedaardige ziekte zoals mazelen, bof of rode hond.

Je kind mag niet ziek zijn op het moment van de vaccinatie. Anders wordt deze uitgesteld naar een latere datum. Na de vaccinatie kan er een reactie optreden zoals koorts, uitslag of een ziek gevoel.

Na het bijwonen van onze lezing hierover zal de wereld van de vaccins geen geheimen meer voor je hebben en weet je waarom het zo belangrijk is om je baby te laten vaccineren.

Inschrijvingen

Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt tot 50, je ruim vooraf aanmelden is dus de boodschap wil je er graag bij zijn. Deze workshop wordt in het Nederlands gegeven, maar een systeem voor simultaanvertaling in het Nederlands is aanwezig.